Archief

April 2018 | Eerste video Purpers’ Passie gepresenteerd (online)

***********************************************************************

Februari 2018 | De Telegraaf
Berichtgeving nieuw Purperlid Van Veen bij Purpers’ Passie
Dagblad de Telegraaf (VNDG) berichtte het volgende over de komst van Anne bij Purper. Lees hier het hele artikel in De Telegraaf.

***********************************************************************

Juli|Aug 2018 Frans Mulder speelt in ‘Poz Paradise’
Met POZ PARADISE maakt regisseur/schrijver Daniël Cohen een nieuwe theatervoorstelling over de actuele situatie rond hiv en aids, met een lichtere toon en gericht op de toekomst. Het stuk wil een modern Nederlands alternatief bieden voor aids-gerelateerde stukken als Angels in America, die focussen op de situatie in Amerika in de jaren negentig. Hoewel het stuk een specifiek verhaal vertelt, zijn de thema’s universeel: de omgang met rouw, ziekte en dood; de angst voor verandering; de worsteling met de wegtikkende tijd; het koesteren van verloren dromen.
De wereldpremière vond plaats op 23 juli 2018 in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens de Internationale Aidsconferentie AIDS 2018 in Amsterdam, als onderdeel van het officiële culturele programma.

***********************************************************************

Oktober 2017 | Tweede solo-programma Frans Mulder van start
Het eerste en succesvolle solo-programma van Frans Mulder ‘Tot ie purper ziet…’ heeft een vervolg gekregen met: ‘…Tot ie Puper ziet … – DEEL TWEE’! Frans Mulder vertelt en zingt in zijn nieuwe programma over zijn leven en het leven. Het is vanaf november 2017 te zien in het hele land.

***********************************************************************

September – oktober 2017 | PURPER VIER JAARGETIJDEN
Wat zou er gebeuren als ze nog één keer…? Nou dat hebben ze geweten! ‘PURPER’s 4 jaargetijden’ bleek zo’n succes dat de groep besloot tot een reprise. Vanaf 12 september 2017 gaat de reprise van ‘Purper’s 4 jaargetijden’ van start! Vandaar dat ze dit seizoen, samen met het muzikale multitalent Diederick Ensink, terugkomen. Kort en hevig. Zoals de seizoenen. Vier heren in rok. PURPER op haar best. Een feest.
Bekijk de reviews op ‘Gastenboek’ wat anderen bezoekers van deze Purper’s 4 Jaargetijden vinden (en laat ook je reactie achter). Of bekijk eerst het filmpje op de Facebook-pagina van Purper vol met (lovende; dank!) reacties van de jongere theater-tijgers. Erik Brey, Alfred van den Heuvel, Diederick Ensink en Frans Mulder spelen met de reprise ‘Purper’s 4 jaargetijden’ vanaf 12 september tot en met 14 oktober 2017 door heel Nederland!

telegraaf_181016

Recensies Purper’s 4 Jaargetijden:
1. De Telegraaf (18.10.16: vier sterren): ‘… Amusement van dit niveau is een verademing.’
2. Musicalsites: ‘… Purper is nog lang niet verjaard en kan nog heel lang mee!
3. Cabaret.nl (vier sterren): ‘… Purper bewijst dat je ook zonder grofheden of platitudes en moderniteiten een geweldige cabaretvoorstelling kan neerzetten met een vakmanschap waar menig cabarettalent nog wat van kan leren‘.
4. Musicalreports.nl : ‘… De show is humoristisch, afwisselend en zo goed als vanouds‘.
5. Noordhollandsch Dagblad:… Purper gaat verder op ingeslagen weg‘.
6. Ilovetheater.nl: (♥♥♥♥) ‘…De timing van de mannen was echt perfect, ze wisten ook feilloos het publiek te bespelen met hun komische timing.…’
7. musicalvibes.ovh: ‘… feest der herkenning…’
8. cultuurpodium.nl (‘… Purper is terug, en hoe…!’)

Purper_02_foto Roy Beusker_RGB_HR

***********************************************************************

Mei 2017 | Frans Mulder speelt gastrol in OpusOne-productie ‘Telkens weer Het dorp’

TelkensweerHetdorpLR©BobBronshoff.jpgOp 28 juni a.s. is het 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater grijpt deze verjaardag aan en brengt Telkens weer Het dorp naar Het Zonnehuis! Een muzikale hommage vol tijdloze klassiekers als Het dorpLieveling, Josefien en Moeder, ik wil bij de revue. Nummers waarmee Sonneveld grote bekendheid verwierf en die allemaal geschreven werden door zijn levenspartner en tekstschrijver Friso Wiegersma.
Telkens weer Het dorp wordt gebracht door vier topvocalisten, twee generaties, uit de cabaret- en musicalwereld: Frans Mulder, Vera Mann, Mitch Wolterink en Julia Herfst. Het live combo staat onder leiding van Ruud Bos.Een absolute must-see voor de kenner en een aangename kennismaking voor de jongere generatie. Mis het niet!
Exclusief te zien in Theater Het Zonnehuis, Amsterdam-Noord.

*****************************************************************************

Maart 2017 –  Frans Mulder genomineerd met ‘Wonderlijk’ voor Annie MG Schmidtprijs 2016

annie mg schmidt 2016Frans Mulder is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs (2015/2016) voor het lied ‘Wonderlijk’ uit ‘Simone!’; de theatershow van Simone Kleinsma.
De kleinkunstliederen 
Moeder (Alex Roeka), Wonderlijk (Frans Mulder, Bernd van den Bos, Simone Kleinsma), Als tijd niet bestaat (Flip Noorman), Er spoelen mensen aan(Kiki Schippers en Rolf Verbaant) en SM-Lied (Maarten Ebbers) zijn genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2016. Dat onthulde juryvoorzitter Jacques Klöters donderdag in het NPO Radio 1- programma Kunststof. Op 9 april wint een van hen de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt dan voor de 25ste keer uitgereikt. De winnaar werd uiteindelijk over het jaar 2016 – Kiki Schippers en Rolf Verbaant met Er spoelen mensen aan.

*****************************************************************************
Purper’s 4 jaargetijden (2017)

Vanaf 12 september 2017 gaat de reprise van ‘Purper’s 4 jaargetijden’ van start! Wat zou er gebeuren als ze nog één keer…? Nou dat hebben ze geweten! ‘PURPER’s 4 jaargetijden’ bleek zo’n succes dat de groep besloot tot een reprise. Vanaf 12 september 2017 gaat de reprise van ‘Purper’s 4 jaargetijden’ van start! Vandaar dat ze dit seizoen, samen met het muzikale multitalent Diederick Ensink, terugkomen. Kort en hevig. Zoals de seizoenen. Vier heren in rok. PURPER op haar best. Een feest. Bekijk de reviews op ‘Gastenboek’ wat anderen bezoekers van deze Purper’s 4 Jaargetijden vinden (en laat ook je reactie achter). Of bekijk eerst het filmpje op de Facebook-pagina van Purper vol met (lovende; dank!) reacties van de jongere theater-tijgers.

Erik Brey, Alfred van den Heuvel, Diederick Ensink en Frans Mulder spelen met de reprise ‘Purper’s 4 jaargetijden’ vanaf 12 september tot en met 14 oktober 2017 door heel Nederland!

*****************************************************************************

‘Tot ie Purper ziet…’ (Apollofirst, nov 2015, Amsterdam).
Frans Mulder, bekend van theatergroep Purper, schrijft liedjes. Hij schreef er honderden. Liedjes, conferences, sketches en verhalen voor de theatershows van o.a. Angela Groothuizen, Karin Bloemen, Gerrie van der Klei, Purper, Adele Bloemendaal, Gerard Cox en Willem Nijholt. Verder brachten o.a. Paul de Leeuw, André van Duin en Willeke Alberti werk van hem uit op CD. In FRANS MULDER leest voor uit eigen werk, (…TOT IE PURPER ZIET…) doet hij precies wat de titel belooft: hij leest een aantal van zijn beste teksten voor. Daarnaast vertelt hij geestig, scherp en vaak onthutsend eerlijk, over zijn  ervaringen als speler/zanger in musicalproducties als o.a. Sonneveld, Follies, The Little Mermaid, Sister Act en Moeder, ik wil bij de revue.
Vrijdag 13 en zaterdag 14 november 2015 in het prachtige theater van hotel Apollo First in Amsterdam.

*****************************************************************************

DE PURPER LADIES KOMEN ERAAN!
Klik snel hier voor de speellijst. Of bekijk de Facebook-pagina!

Mirthe Bron vervangt Céline Purcell in Purper Ladies
Vanwege haar zwangerschap heeft Céline Purcell moeten stoppen met haar rol in Purper Ladies, dat maakte producent OpusOne op 8 januari bekend. Ze wordt vervangen door Mirthe Brondie de rol de afgelopen weken al een paar keer de rol voor haar rekening nam. Mirthe is tot het einde van de tournee (29 januari) de nieuwe Purper Lady naast Gerrie van der Klei (alternate: Jette van der Meij), Mylou Frencken en Anouk van Nes.Mirthe
Mirthe Bron zingt, speelt en schrijft teksten voor (muziek)theater en kleinkunst. In mei van dit jaar is ze te zien in de reprise van Land of Hope and Glory van het Nederlands Komedie Theater. Mirthe won de tweede prijs op het Concours de la chanson Alliance Française. Haar liefde voor het Franse chanson uit zich nog altijd in verschillende optredens in binnen- en buitenland (www.mirthebron.nl). (Foto: Hans van Eijsden).

*****************************************************************************
Purper Ladies bij Sara Kroos

Zondag 8 december zongen Anouk, Gerrie en Mylou enkele nummers uit Purper Ladies in het theater City of Wesopa in Weesp waar Sara Kroos het VARA-radioprogramma Sara op Zondag presenteert over kleinkunst, nederpop en cabaret. Elke week live. Klik hier voor uitzending gemist (Foto: Gabriël Bos).PL_Sara_8-12-13


Zaterdag 9 november was de premiere van Purper Ladies in Diligentia in Den Haag.
Ondermeer Studio Max Live bracht een verslag en interview met Céline Purcell.
Of kijk hier naar een videoverlsag van Musicalworld.tv.
Voor meer videobeelden, foto’s en recensies over de premiere zie PERS.

*****************************************************************************
TV-interview Purper Ladies bij RTL’s Koffietijd
Donderdag 24 oktober waren de dames op de koffie bij presentatrices Loretta Schrijver en Penille La Lau. De Ladies gaven een voorproefje met het nummer ‘Mannen met de griep’.  (Foto: Gabriël Bos).

koffietijd_24 okt 2013_2_klein


TV-interview Purper Ladies bij AVRO’s Opium TV
Zaterdag 28 september zaten de Purper Ladies op de bank bij AVRO’ Opium TV presentator Cornald Maas in opmaat naar de eerste try-out van Purper Ladies op 10 oktober aanstaande. Klik hier voor uitzending gemist (start 26:40).
(Foto: Gabriël Bos).

PL bij Opium TV 28-9-13


Vlnr Mylou Frencken, Gerrie van der Klei, Céline Purcell, Anouk van Nes

Seizoen 2013/2014 zullen ze door het hele land te zien zijn onze PURPER LADIES.
Wij stellen ze hierbij met trots aan u voor: Gerrie van der KleiMylou FrenckenAnouk van Nes en Céline Purcell. Vier vakvrouwen die hun sporen in het theater ruimschoots hebben verdiend en garant staan voor het vakmanschap (in dit geval: vakvrouwschap) dat past in de Purper traditie. Een traditie die zich in  het komend seizoen zal vernieuwen en verdiepen. Vrouwen van verschillende leeftijd en achtergrond die het publiek een avondlang zinnig entertainen. Vrouwen met lef, gein, en geweldige stemmen. Het moet een Purper op haar best worden. Uniek. Als genre op zich, niet te imiteren.

Thema: Hoe staan vrouwen van verschillende leeftijden vandaag de dag in het leven? Een onderwerp dat met een gezonde dosis zelfspot tot een hilarische theateravond moet kunnen leiden. En zelfspot hebben ze, de dames van onze cast.

Fasten your seatbelts: de Purper Ladies komen eraan!
Nieuwsgierig? Klik hier.


Amsterdam, maart 2013. Purper Ladies showen hoogstpersoonlijk exclusieve avondshow voor Sheila & Gideon Collections. Lees meer.

Purper Ladies modeshow 25-03-13 Roy Beusker 

V.l.n.r. Frans Mulder, Mylou Frencken, Sheila de Vries, Anouk van Nes, Gerrie van der Klei, Céline Purcell. Fotograaf: Roy Beusker.

 

Hommage Frans Mulder tijdens AKF 2013
Op zondag 21 april 2013 vindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam een hommage aan de veelzijdige podiumkunstenaar Frans Mulder (Amsterdam, 1953) plaats. Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag krijgt hij een eerbetoon voor de invloed die hij heeft gehad op het Nederlandse cabaret. Een bonte stoet bevriende collega’s brengt tijdens de hommage liedjes van zijn hand ten gehore. Optreden zullen onder meer Karin Bloemen, Tony Neef, Willeke Alberti, Marjolijn Touw, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. De avond wordt gepresenteerd door Hans van Willigenburg. De muzikale leiding is in handen van Martin van Dijk. Deze hommage is onderdeel van het 26e Amsterdams Kleinkunst Festival, dat op 7 april van start gaat. Kaarten voor deze eenmalige voorstelling op 21 april zijn te koop via http://www.delamar.nl.
Mulder werkte als acteur bij Globe, trad op als zanger bij Albert Mol en werd in 1985 gevraagd voor de cabaretgroep Purper, waar hij nog steeds deel van uitmaakt. Veel teksten en de regie van Purper zijn van zijn hand. Daarnaast was hij te zien in musicals als Heerlijk duurt het langst, Wim Sonneveld en De Kleine Zeemeermin en vertaalde hij de musical Hello Dolly. Ook werkte Mulder als film- en tv-acteur en gaf les aan musicalstudenten. Mulder schreef vele liedjes voor andere artiesten waaronder Adèle Bloemendaal, Paul de Leeuw, Willeke Alberti en Karin Bloemen. In 2005 maakte Mulder zijn eerste soloprogramma. Op dit moment speelt Mulder de rol van Monseigneur O’Hara in de musical Sister Act

.hommage mulder 21 april

+++ +++ +++

Purper Helden
Theatergroep Purper is opgericht in 1980 en heeft sindsdien vele producties op haar naam staan. Entertainment, cabaret, gekte in close harmony en puur theatraal vakmanschap voeren de boventoon. De wisselende bezetting van deze theatrale duiventil zorgt ervoor dat publiek telkens wordt overrompeld. Willkommen, bienvenue, welcome! De 22-ste productie van Purper, Purper Helden, was gereserveerd voor theaterseizoen 2011-2012. De laatste voorstelling was op vrijdag 5 maart 2012.
Toen muzikaal leider Marco Braam vorig jaar aan Frans Mulder vroeg met wie hij ooit nog eens wilde werken, riep Frans meteen: ‘Marjolijn Touw!’ Tot zijn niet geringe vreugde stemde de musicalster in met Mulders verzoek. Het thema van het programma lag vanaf dat moment voor de hand: bewondering. Wie bewonder je en wie is jouw held? Is dat Michiel de Ruyter, Lady GaGa of misschien je buurvrouw? Wie weet ken je meer helden dan je denkt en dat is een lekker gevoel. Hoewel? Het moet natuurlijk niet eng worden. Een ode aan de helden, verpakt in muzikale hoogstandjes en Purperiaanse humor. Ramses zong ooit: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder! En hij had gelijk.

Credits voor productie ‘Purper Helden’
Samenstelling Purper in ‘Purper Helden’:
Frans MulderMarjolijn TouwMarco Braam en Jeroen Hardijzer
Regie Frans Mulder
Verbindende teksten Frans Mulder
Tekstbijdragen Marjolijn Touw
Arrangementen Marco Braam
Decor- lichtontwerp Pelle Herfst
Geluidsontwerp en uitvoering Huib Elenbaas
Kleding Glenn Hewitt
Kleding Marjolijn Ronald Kolk
Lichttechnicus Edwin van Steenbergen
Company manager Jeroen Hardijzer
Fotografie Roy Beusker
Ontwerp affiche/programma Vincent Steinmetz/atlast.nl
Ontwerp website Robert Vermolen/atlast.nl
Management Ed Burgers
Producent Purper BV

Purper Helden is nog tot en met 9 maart 2012 in het hele land te zien.

Reacties pers over Purper Helden

  • … Een avond echt uit ben je bij “Purper Helden” zeer zeker en deze voorstelling is een aanrader voor dit komende seizoen… theaterparadijs.nl
    * … Alles is even vakkundig en tot in de puntjes verzorgd in een ouderwets goede kleinkunstvoorstelling… HetParool/Gezien door Anne-Rose Bantzinger: Het Parool 27 okt 2011
    * … Marjolijn Touw schittert bij Purper … Recensie geschreven door:
    De Stentor.nl 17 november 2011

Veel collega’s op première Purper Helden
Zondag 23 oktober was de première van Purper Helden in een overvolle Schouwburg Amstelveen. Kijk voor een kort sfeerverslag gemaakt door de sterreporter van het amsterdamse AT5: Frank Awick. En zie wat de collega’s uit het vak allemaal te melden hadden. Wil je nog meer zien? Kijk dan snel op het itempje dat RTL Boulevard maakte. And last but not least RTV AmstelveenWie er nog meer waren zie je hier.

Ook zo benieuwd?
Misschien wel het meest pakkende lied van ‘Purper Helden’ is het openingslied ‘Onverantwoordelijk…’. Dit lied is in zijn geheel te beluisteren in de onderstaande clip terwijl je in vogelvlucht een aantal scènes voorbij ziet komen uit deze nieuwste Purper productie. Om alvast in de sfeer te komen. ‘Proost!’

+++ +++ +++

De helden in de pers
We hebben alle interviews voor je verzamelt. Zoals bijvoorbeeld het interview dat Marjolijn Touw gaf aan het Algemeen Dagblad: ‘Marjolijn Touw verruilt musical voor kleinkunst met Purper‘.  Lees ze allemaal hier.

+++ +++ +++

Programmaboekje ‘Purper Helden’ beschikbaar!

Pagina programmaboekje Purper Helden (okt 2011).
Voorbeeldpagina programmaboekje Purper Helden, oktober 2011

Bij elke voorstelling is het gebruikelijk dat de bezoekende partij (Purper dus) wat meer achtergrondinformatie geeft over de actuele voorstelling en in dit geval de… Helden (spelers én medewerkers). Zo ook met het programmaboekje ‘Purper Helden’ dat vanaf nu bij elke voorstelling bij kassa en/of balie voor slechts €1,- verkrijgbaar is. Klik op de hiernaast geplaatste impressie voor een vergroting van de prachtige foto’s die Roy Beusker voor dit programmaboekje zo treffend wist vast te leggen. Dit gedrukte (vouw)exemplaar is helaas niet te koop via internet en alleen op de dag dat Purper speelt bij het theater bij u in de buurt.

+++ +++ +++

Marjolijn Touw wint John Kraaijkamp Award
Amsterdam, 02-10-2011

Marjolijn Touw wint John Kraaijkamp Musical Award in Delamar, 2 okt 2011.

Marjolijn Touw de heeft John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol Grote Musical in ontvangst genomen in de DeLaMar in Amsterdam. In een glitterende creatie van couturier Ronald Kolk nam de musicalster de award in ontvangst. Deze award is de een prachtige erkenning voor haar rol Mevrouw van Rooden die zij een seizoenlang vertolkte in de musical Petticoat. Marjolijn was al winnares van de Pissiuse-prijs (1987) en Pall-Mallprijs (1989) en de John Kraaijkmap Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol als moeder Vrijmoeth in Ciske de Rat – de Musical.

+++ +++ +++

Frans Mulder non-stop in DeLaMar
Amsterdam, 27-09-2011

Sinds september 2011 is Frans te bewonderen in ‘Wall of Future’ in Delamar

24 theater-grootheden zijn qua portret toegevoegd aan de permanente foto-galerij die het DeLaMar sinds de opening herbergt. Artiesten die DeLaMar aandoen worden geportretteerd door de hedendaagse portretfotograaf van dit moment Koos Breukel. Frans Mulder was dan ook blij verrast en vereerd toen Janine van den Ende, promotor van de permanente foto-expositie ‘Wall of future’, hem uitnodigde deel te nemen. Het wordt alleen maar interessanter in het nieuwste theater van Amsterdam. 

Advertenties